PODJETJE S KNOW HOW-OM

Podjetje VIGO, d.o.o., Jesenice je bilo ustanovljeno leta kot Podjetje za zunanjo in notranjo trgovino. Kasneje se je pridružil g. Peulja Mlađen, in na osnovi njegovih strokovnih kvalifikacij ter dolgoletnih izkušnjah, je bilo podjetje doregistrirano še za dodatne dejavnosti – šamoterstvo, gradbeništvo in prevozništvo.

Osnovna dejavnost podjetja je ŠAMOTERSTVO, na tem področju smo tehnično in organizacijsko sposobni izpolniti vse zahteve naročnika za potrebe obzidave in dobave ognjevzdržnih materialov vseh vrst industrijskih peči. V sodelovanju z domačimi in tujimi priznanimi proizvajalci ognjevzdržnih materialov dosegamo zavidljive rezultate ter zagotavljamo strokovno svetovanje in kvalitetno izvajanje šamoterskih del.

Našim strankam nudimo celotno uslugo od projektiranja, dobave materiala do gradnje in vzdrževanja. S tem zagotavljamo tehnično in ekonomsko optimalne rešitve in posledično podaljševanje obratovalnega ciklusa delovanja peči. Poleg primarne dejavnosti nudimo tudi ostale storitve kot so GRADBENIŠTVO, TRGOVINA in PREVOZNIŠTVO.

Družba ima odlične poslovne reference in že od samega začetka prejema odlične bonitetne ocene. V vseh letih delovanja družba posluje pozitivno in vse projekte financira sama. Vse finančne obveznosti se redno poravnavajo, znani pa smo kot družbeno odgovorno podjetje.

Naši strokovno kvalificirani sodelavci imajo dolgoletne izkušnje pri vgradnji in vzdrževanju obzidave industrijskih peči in drugih toplotnih agregatov. Pri izvajanju del uporabljamo najnovejšo tehnologijo tako pri naboru materialov, kot pri sami vgradnji le-teh. Svoje kupce oskrbujemo z materiali vseh večjih priznanih proizvajalcev.

Ne presenetijo nas tudi nenadne zaustavitve obratovanja, saj imamo na zalogi vedno zadostno količino potrebnega materiala, orodje ter kvalificiran kader za reševanje interventnih situacij. Sodelujemo z različnimi projektnimi pisarnami, tako, da vam izdelamo tudi projektno dokumentacijo za izvedbo novega projekta ali rekonstrukcijo obstoječe ognjevarne obzidave. Prav tako tesno sodelujemo tudi z inženiring službami ter nadzorujemo vgradnjo.

 

S svojo dejavnostjo smo prisotni predvsem v:

jeklarski industriji
cementarnah
livarnah aluminija
kemični industriji
energetiki
lesno predelovalni industriji
gradbeni industriji
energetika – kotli na biomaso

Obzidujemo, vzdržujemo in saniramo naslednje toplotne agregate:

‣ žarilne peči
normalizirne peči
dozirne peči (Al)
kalilne peči
kovaške peči
komorne peči
ponovčne peči
rotacijske peči
sušilne naprave v lesno predelovalni industriji
tunelske peči
globinske peči
kotle na bio maso

Vigo, d.o.o., Jesenice je neodvisno podjetje v privatni lasti in zaposluje 20+ ljudi.

Delovanje na domačem in tujem trgu